Aktiviteter i og rundt Vestrefjord

Fjordlandskapet byr på gode muligheter for rekreasjon og opplevelser. Kjellbu gir et godt utgangspunkt for sjøfiske, fotturer i fjellet, sykling eller oppdagelsesreiser rundt om i det flotte distriktet. Det tar en liten time å kjøre til Ålesund, ca to timer til Geiranger og vel en time til Åndalsnes. Det er også gode muligheter for å utforske de flotte Norøyane, bl.a. med Ulla fyr og Ona fyr. Disse øyene er også fine å utforske på sykkel. 

 

Vi leier ut sykkel i tillegg til båt, og kan ellers være behjelpelig med transport på fjellet eller komme med forslag til gode reisetips.

Vestrefjord rorbu - Kjellbu

_DSC0890
_DSC0055
_DSC0062
Litt om Vestrefjord

Vestrefjorden er en fjordarm av Midfjorden, og den nordligste bygda på Sunnmøre. Fjorden strekker seg 3,5 kilometer sørover til gården Vestre, og fylkesvei 661 følger langs med hele fjorden. Fjorden er omtrent 400 meter bred og dybden er 26 meter på det dypeste. Langs fjorden kan man se tydelige spor etter den siste istiden. 40 de Geer-morener ligger på rad og rekke langs hele fjorden.

Avgrenset av et smalt tidevannssund, er den innerste delen av fjorden en brakkvannspoll. Her er store områder tørrlagt ved fjære sjø. Videre utover fjorden har man flere fjordterskler. På våren er det vanlig at store mengder sild kommer inn i Vestrefjorden under gytetiden. Romsdalsfjorden byr ellers på veldig godt fiske om dere ønsker å leie båt. 

Fra Kjellbu når du en rekke lokale turstier, bl.a. til Eikesætra og Vestresætra. Du kan også ta turen til områdets høyeste fjell, Blåskjerdingen, som byr på et fantastisk utsiktspunkt på 1069 m.o.h. Her har du et fantastisk skue over sju prestegjeld og øyene ute i havgapet.